producent makaronów Goliard

PRZEPISY

Spaghetti z ziołami

Spaghetti z ziołamiGotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawartymi na opakowaniu. Zioła siekamy, a boczek kroimy w kostkę. Rozgrzewamy dużą patelnię i  podsmażamy na niej boczek wraz z czosnkiem (boczek sam w sobie jest na tyle tłusty, że wystarczy nam do natłuszczenia patelni), następnie  odajemy przyprawy i wcześniej ugotowany makaron. Miesz

Spaghetti z tuńczykiem

Spaghetti z tuńczykiemGotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawarymi na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno szatkujemy w mikserze. Patelnię delikatnie  smarujemy oliwą (im mniej jej zużyjemy, tym mniej kaloryczna będzie nasza potrawa), podsmażamy czosnek i cebulę. Dodajemy suszone zioła,  koncentrat pomidorowy i odrobinę wody. Gotujemy. W tym czasi

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Sałatka makaronowa z tuńczykiemGotujemy makaron zgodnie ze  wskazówkami zawarymi na opakowaniu. Do misy wrzucamy sałatę, pokrojone pomidorki, odsączoną kukurydzę i  tuńczyka. Seler naciowy kroimy w talarki lub, jeśli ktoś woli, w kosteczkę. Dodajemy makaron i starannie mieszamy wszystkie składniki. Następnie podlewamy sałatę sosem winegret i podajemy.

Sałatka makaronowa z oliwkami

Sałatka makaronowa z oliwkamiGotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawarymi na opakowaniu. Sałatę rwiemy i układamy w misie lub na talerzach, na niej kładziemy  makaron – kokardki, następnie pokrojone oliwki, kawałeczki sera, pomidorki i kukurydzę. Całość obfi cie polewamy sosem.