producent makaronów Goliard

PRZEPISY

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiemGotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawarymi na opakowaniu. Szykujemy szpinak. Jeśli używamy mrożonego – rozmrażamy go i wkładamydo garnka. Świeży – przebieramy, szatkujemy i gotujemy. Dodajemy zasmażkę z łyżki mąki i łyżkę śmietany. Doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie czosnkiem. Ser feta miksujemy z dwoma łyżkami ś

Zapiekanka makaronowa z ricottą i orzechami

Zapiekanka makaronowa z ricottą i orzechamiGotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawarymi na opakowaniu.  Na dnie żaroodpornego naczynia rozprowadzamy sos beszamelowy. Ricottę miksujemy ze śmietaną, orzechy mielimy i dodajemy do serowej masy. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy starannie z ugotowanym makaronem. Całość wkładamy do naczynia i zalewamy sosem beszamelowym. Pie

Zapiekanka z mięsem

Zapiekanka z mięsemSposób przygotowania:
Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami  zawarymi na opakowaniu.  W tym samym czasie szykujemy sos mięsny. Mięso mielimy, lub jeśli  jest  już zmielone od razu smażymy na patelni, dodajemy poszatkowaną cebulę i czosnek. Doprawiamy koncentratem pomidorowym i ziołami.  Podsmażamy całość

Papardelle z grzybami

Papardelle z grzybami

Przygotowanie tego prostego i smacznego dania nie powinno nam zabrać więcej czasu niż potrzeba na ugotowanie makaronu. Wstawiamy  makaron, postępując zgodnie ze wskazówkami zawartymi na opakowaniu, a następnie przyrządzamy sos: kroimy grzyby (jeśli są suszone  musimy je wcześniej namoczyć), siekamy natkę, a parmezan