producent makaronów Goliard

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Sposób przygotowania:

Gotujemy makaron zgodnie ze  wskazówkami zawarymi na opakowaniu. Do misy wrzucamy sałatę, pokrojone pomidorki, odsączoną kukurydzę i  tuńczyka. Seler naciowy kroimy w talarki lub, jeśli ktoś woli, w kosteczkę. Dodajemy makaron i starannie mieszamy wszystkie składniki. Następnie podlewamy sałatę sosem winegret i podajemy.

Składniki, które będą nam potrzebne:

  • ½ opakowania trójkolorowego makaronu (mogą być Wstążki „szpinak i pomidor” Goliard),
  • puszka tuńczyka w oleju,
  • opakowanie sałat różnego rodzaju (takie, jakie możemy znaleźć w supermarketach) lub po połowie dwóch różnych sałat,
  • opakowanie pomidorków cherry (ok. 250 g),
  • puszka kukurydzy,
  • 3-4 łodygi selera naciowego


Sos:

  • łyżka octu balsamicznego,
  • łyżka oliwy z oliwek,
  • pół łyżki wody,
  • sól, pieprz, odrobina musztardy Dijon