producent makaronów Goliard

Makaron nitki na sposób wschodni

Makaron nitki na sposób wschodni

Sposób przygotowania:

Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawartymi na opakowaniu. Cebulę kroimy w dość dużą kostkę i szklimy na patelni. Dodajemy  marchewkę pokrojona w talarki i drobno pokrojoną pietruszkę. Szatkujemy kapustę. Wszystkie składniki (makaron i warzywa) wkładamy do garnka.  Dodajemy sos sojowy (min. pół szklanki) i dusimy. Potrawa jest tym lepsza, im częściej ją odgrzewamy. Jeżeli mamy ochotę możemy dodać do  makaronu mięso – najlepiej wołowinę, należy je przed podaniem lekko podsmażyć razem z cebulą, a dalej postępować już tak, jak w przepisie.

Składniki, które będą nam potrzebne:

  • opakowanie makaronu Spaghetti Goliard,
  • ćwiartka białej kapusty,
  • 2 duże marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • 2 cebule,
  • sos sojowo- grzybowy ciemny,
  • mięso wołowe (opcjonalnie)