producent makaronów Goliard

Krewetki w klatce.

     Krewetki w klatce.

Sposób przygotowania:

Ugotować spaghetti w posolonej wrzącej wodzie z dodatkiem skórki cytrynowej i listków mięty. Odcedzić makaron, wygładzić delikatnie i ostudzićgo na wcześniej przygotowanej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przygotować mieszankę soli, pieprzu, słodkiej papryki i oregano. Posypaćkrewetki uzyskaną mieszanką, a następnie owinąć je zimnymi spaghetti. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Podpiec paprykę na patelni beztłuszczu, a następnie zmiksować z oliwą z oliwek. Powstanie w ten sposób kremowy sos. Zanurzyć krewetki owinięte w spaghetti w gorącym oleju i poczekać, aż się zrumienią. Dobrze odsączyć, a następnie osuszyć je naręczniku papierowym. Na talerzu ułożyć liście sałaty i wlać sos z żółtejpapryki i oliwy dodać krewetki.

Składniki, które będą nam potrzebne:

Składniki na 4 osoby.

  • 200 g Spaghetti
  • Pasta ZARA
  • 12 dużych krewetek
  • słodka papryka
  • oregano
  • olej do smażenia
  • 160 g listków
  • młodej sałaty
  • 200 g żółtej papryki
  • 2 cl oliwy extravergine
  • z oliwek
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz