producent makaronów Goliard

Zapiekanka makaronowa z ricottą i orzechami

Zapiekanka makaronowa z ricottą i orzechami

Sposób przygotowania:

Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawarymi na opakowaniu.  Na dnie żaroodpornego naczynia rozprowadzamy sos beszamelowy. Ricottę miksujemy ze śmietaną, orzechy mielimy i dodajemy do serowej masy. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy starannie z ugotowanym makaronem. Całość wkładamy do naczynia i zalewamy sosem beszamelowym. Pieczemy tak długo aż na wierzchu pojawi się złocista skórka.

Składniki, które będą nam potrzebne:

  • opakowanie makaronu Łazanki Goliard,
  • łyżka śmietany 18 %,
  • ser ricott a – ok. 200 g,
  • 100 g łuskanych orzechów włoskich,
  • sól, pieprz, suszone zioła do smaku,
  • sos beszamelowy