producent makaronów Goliard

Spaghetti z klasycznym sosem pomidorowym

Spaghetti z klasycznym sosem pomidorowym

Sposób przygotowania:

Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy  na patelni i wkładamy do rondla. Mięso mielimy, podsmażamy i wkładamy do tego samego naczynia co  czosnek i cebulę. Dodajemy pół szklanki wody i gotujemy na małym ogniu. Pomidory, przed pokrojeniem, parzymy i zdejmujemy z nich  skórkę. Kroimy je na ćwiartki, a potem dusimy na patelni i dodajemy do reszty składników. Jeśli sos wyda się za mało gęsty lub za mało pomidorowy w  smaku, możemy dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Dodajemy suszone zioła (pamiętając o tym, że liść laurowy należy wyjąć przed podaniem  sosu). Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawarymi na opakowaniu. W tym czasie sos gotuje się na małym ogniu. Gotowe danie  posypujemy obficie świeżą bazylią i parmezanem.

Składniki, które będą nam potrzebne:

  • opakowanie makaronu Spaghetti Goliard,
  • ½ kg dojrzałych pomidorów,
  • ½ kg mięsa wołowego,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • świeża bazylia,
  • suszone zioła: estragon, oregano, liść laurowy, pieprz, sól do smaku