producent makaronów Goliard

Spaghetti z ziołami

Spaghetti z ziołami

Sposób przygotowania:

Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawartymi na opakowaniu. Zioła siekamy, a boczek kroimy w kostkę. Rozgrzewamy dużą patelnię i  podsmażamy na niej boczek wraz z czosnkiem (boczek sam w sobie jest na tyle tłusty, że wystarczy nam do natłuszczenia patelni), następnie  odajemy przyprawy i wcześniej ugotowany makaron. Mieszamy i dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego, dodajemy świeże zioła i wykładamy na talerze.

Składniki, które będą nam potrzebne:

  • opakowanie makaronu Spaghetti Goliard,
  • kilka plasterków chudego wędzonego boczku,
  • 3 łyżki posiekanych świeżych ziół (estragon, bazylia, natka pietruszki),
  • zmiażdżony ząbek czosnku,
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego,
  • pieprz, sól, ostra papryka