producent makaronów Goliard

Spaghetti z tuńczykiem

Spaghetti z tuńczykiem

Sposób przygotowania:

Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami zawarymi na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno szatkujemy w mikserze. Patelnię delikatnie  smarujemy oliwą (im mniej jej zużyjemy, tym mniej kaloryczna będzie nasza potrawa), podsmażamy czosnek i cebulę. Dodajemy suszone zioła,  koncentrat pomidorowy i odrobinę wody. Gotujemy. W tym czasie wykładamy makaron do misy. Odcedzamy tuńczyka i wrzucamy do makaronu.  Dodajemy świeże, posiekane zioła i mieszamy. Następnie polewamy sosem pomidorowym i podajemy na stół.

Składniki, które będą nam potrzebne:

  • opakowanie makaronu Spaghetti Goliard,
  • puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • duża cebula,
  • ząbek czosnku,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • ½ szklanki wody,
  • świeże i suszone zioła